Sabtu, 3 Disember 2011

Hari-Hari Akhir Di Syarikat Yamaha Electronics Manufacturing.... hee~

Assalamualaikum semua...
thanz for drop by...hee~
saja nak kongsi dengan semua kisah hidup ni...hihi...
Semalam tamat lah hari terakhir aku latihan industri untuk sem 4 di Syarikat Yamaha Electronics...
Terlalu byk pengalaman dan ilmu yang aku dpt masa aku praktikal kat sana..
Berjumpa dengan kawan-kawan baru...
Berjumpa dengan orang luar negara...
Cara berkomunikasi dengan orang jepun...almaklumlah bekerja dengan syarikat jepun..
memang byk pengalaman lar...hihi...

nie gambar-gambar yang sempat aku tangkap bersama-sama teman-teman di yamaha...
rindu kat korang semua tau..hee~~


aku dalam office...hee~
yang aku pegang tuh PCB kitchen member line tolong buatkan...
cantik sgt...hee~


nie lar hadiah-hadiah yang aku dpt masa hari akhir aku prkatikal kat yamaha..
sweetzz sgt..thanz sme dak-dak office...sempoi sgt korg sme... 


Nie lar bos aku...
aku hadiahkan die bebola kaca.. simple tapi byk memories...
harap bos aku nie suka lar...kikiki...


Nie lar team marterial... aku bersama mereka 3 bulan untuk projek orang jepun bagi kat aku untuk aku siapkan... projek "KANBAN" yang diberi nama.. dan alhamdulillah berjaya dengan idea-idea yang aku berikan dan sedang diguna pakai kat yamaha sekarang nie walaupun aku dah xde lagi kat sne...hee~


Nie namanya novi... kawan dari indonesia...
die nie kecik jerr... tapi kerja bahagian maintainance..
dia byk mengajar aku cara-cara untuk mengendalikan mesin-mesin untuk memproses PCB kat line SMT...


kawan-kawan office dan material yang paling rapat dengan aku..
silvia.. effa... n aku... hee~


Gambar nie ambil masa hari last aku bersama dengan pekerja shif A..
yang dengan aku nie technician... varan nmenye...
gila-gial n sempoi orgnye... selalu ajar aku mcm mne nak mengendalikan mesin mggunakan program yang sedia-ada pada mesin...
thanz kawan... hee~


nie scandal aku kat yamaha...haha..men2 jerr...
nie bos second aku lar...
supervisor yamaha..
memang rapat sangat bila time shif dengan die..
byk mengajar aku tentang proses-proses di yamaha...
masa nie tangkap gambar aku kene overtime untuk stocktake...
nice sgt... rindu ase...wahahaha...



bersama-sama operator line SMT shif A...
nice...hee~


Nie Hadiah-hadiah yang aku dapat dari orang-orang tersyg...
thanz sgt...
syg korang sme...
hee~


Smpai sni jela dulu ea...
pe2 pun alhamdulillah selesai jgak aku praktikal kat yamaha untuk sem kali ini...
21/12 nie bermula lah sem 5 di politeknik Premier Ungku omar sebagai pelajar lagi...
setahun jerr lagi masa untuk aku belajr dan enjoy...
selepas itu bermulalah pengalaman baru dan kehidupan baru yang bakal aku tempuh bersama orang tersayang...insyaallah....
Salam.... (^______^).....













Tiada ulasan:

Catat Ulasan